Bademli Kurabiye (İçi Dışı Bademli)
Bademli Kurabiye (İçi Dışı Bademli) Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı un
- 125 gr tereyağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı çiğ badem
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Üzeri için;
- 1 yumurta akı
- File badem
Bademli Kurabiye (İçi Dışı Bademli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çiğ bademi rondodan iri biçimde çekiyoruz.
- Derin bir kaba unu ,tereyağı, toz şekeri ,yumurta ,kabartma tozu ve vanilini ekleyerek yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopararak elimizle yuvarlıyoruz.
- Yumurta akına ve file bademe yalnızca bir yüzünü buluyoruz.
- Un serptiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
- 170 derece fırında 20 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun👌😋🤗.
Bademli Kurabiye (İçi Dışı Bademli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















