Bademli Kurabiye
Bademli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı
- ½ su bardağı pudra şekeri (yaklaşık 60 g)
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (yaklaşık 240 gram – azar azar ekle)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı iri çekilmiş çiğ badem
İsteğe bağlı üzeri için;
- Pudra şekeri yahut file badem
Bademli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağını karıştırma kasesine alalım. Yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Pudra şekeri, un ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.
- İri çekilmiş bademleri katıp tekrar karıştıralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayın, ben dondurma kaşığıyla hal verdim sizler de o formda yapabilirsiniz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Evvelce ısıtılmış 175°c fırında 15-20 dakika altı hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Bademli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















