Bademli Kurabiye

Bademli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 200 gram margarin yahut tereyağı (yumuşak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri kıyılmış badem
  • 3-3,5 su bardağı un ( denetimli ekleyin)

Bulamak için;

  • Pudra şekeri

Bademli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 su bardağı unu tavaya alın ve kısık ateşte kavurun.
  2. Üzerine bademi ekleyin ve 1-2 dk da kavurun ve ocaktan alın soğumaya bırakın büsbütün soğumalı.
  3. Un hariç tüm materyalleri karıştırın ve kavurulan unun tamamını ekleyin kalan olağan unu azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparın ve yuvarlayın tepsiye yerleştirin 170 derecede hafif kızarana kadar pişirin.
  5. Fırından alır almaz pudra şekerine bulayın soğuduktan sonra servis yapın afiyet olsun 🤗💐.

Bademli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karabuğday Pilavı
Fıstık Kremalı Spoonful
Semizotu Cacığı (Soğukluk Cacığı)
Sağlıklı Kurabiye (Videolu)
Tiramisu Güllaç Tarifi
Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |