Bademli Kurabiye

Bademli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 200 gram margarin yahut tereyağı (yumuşak)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı iri kıyılmış badem
- 3-3,5 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
Bulamak için;
- Pudra şekeri
Bademli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı unu tavaya alın ve kısık ateşte kavurun.
- Üzerine bademi ekleyin ve 1-2 dk da kavurun ve ocaktan alın soğumaya bırakın büsbütün soğumalı.
- Un hariç tüm materyalleri karıştırın ve kavurulan unun tamamını ekleyin kalan olağan unu azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparın ve yuvarlayın tepsiye yerleştirin 170 derecede hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından alır almaz pudra şekerine bulayın soğuduktan sonra servis yapın afiyet olsun 🤗💐.
Bademli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





