Bademli Kavrulmuş Erişte Pilavı

Bademli Kavrulmuş Erişte Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı erişte
  • 1 çay bardağı badem ( sıcak suda bekletip kabuğu soyulmuş tuzsuz badem)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2,5 su bardağı su

Bademli Kavrulmuş Erişte Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağlari koyalım, bademi koyalım, kısık ateşte bir dk kavuralım.
  2. Ayrı bir tavaya iki yemek kaşığı sıvı yağ koyalım bir su bardağı erişteyi koyalım, kısık ateşte iki dk kavuralım.
  3. Tencereye yağı koyalım, üzerine rendelenmiş soğanı bir dk kavuralım, sonra üzerine bu kavrulan erişteyi dökelim. Kalan yarım bardak kavrulmamış erişteyi de dökelim, karıştıralım.
  4. Sıcak suyunu dökelim, tuz, karabiber serpip karıştıralım. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim, afiyet olsun.

Bademli Kavrulmuş Erişte Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Unlu Ekmek
Çörekotlu Minik Kurabiye
Roka Salatası
Mozaik Kek (Hafif Ve Lezzetli)
Atom Hamsiköy Sütlacı
Vişneli, Frambuazlı Brownie Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet