Bademli Kavrulmuş Erişte Pilavı

Bademli Kavrulmuş Erişte Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı erişte
- 1 çay bardağı badem ( sıcak suda bekletip kabuğu soyulmuş tuzsuz badem)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut margarin
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2,5 su bardağı su
Bademli Kavrulmuş Erişte Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağlari koyalım, bademi koyalım, kısık ateşte bir dk kavuralım.
- Ayrı bir tavaya iki yemek kaşığı sıvı yağ koyalım bir su bardağı erişteyi koyalım, kısık ateşte iki dk kavuralım.
- Tencereye yağı koyalım, üzerine rendelenmiş soğanı bir dk kavuralım, sonra üzerine bu kavrulan erişteyi dökelim. Kalan yarım bardak kavrulmamış erişteyi de dökelim, karıştıralım.
- Sıcak suyunu dökelim, tuz, karabiber serpip karıştıralım. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim, afiyet olsun.
Bademli Kavrulmuş Erişte Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




