Bademli Hurma Tatlım
Bademli Hurma Tatlım Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 4 su bardağı un
- 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İç harcı için;
- 300 gr hurma
- 40 adet tuzsuz kabuğu soyulmuş badem
- Yarım su bardağı su
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
Bademli Hurma Tatlım Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye hurmanın çekirdeklerini çıkarıp koyuyoruz akabinde bademleri ek ediyoruz. Yarım su bardağı su ek edip pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Şerbeti için; şeker ve su koyup kaynatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru yoğuruyoruz. Hamuru merdaneyle yahut elimizle bastırıp açıyoruz.
- Harcımızı içine koyup azıcık kapatıyoruz.
- 170 derece fırında pişiriyoruz.
- Sıcakken soğuk şerbeti üzerine döküyoruz, servis yapıyoruz afiyet olsun.
Bademli Hurma Tatlım Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









