Az Şekerli Muzlu Lezzet Topları

Az Şekerli Muzlu Lezzet Topları Tanımı İçin Malzemeler

İrmik harcı için:

  • 1.5 çay bardağı irmik
  • 2 su bardağı süt
  • 3 adet muz
  • 30 adet çiğ badem
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 10 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

İç harcı için:

  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 0.25 paket çikolatalı puding
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket jelatin
  • 1.25 su bardağı süt
  • 60 gram sütlü çikolata
  • 10 gram tereyağı

Dışı için:

  • Hindistan cevizi

Az Şekerli Muzlu Lezzet Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kakao, puding, nişasta, un, jelatin ve sütü bir kapta ocağa almadan önce karıştırıyoruz. Homojen hale geldiklerinde ocağa alıyor ve katı bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıp çikolata ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Ardından üstüne pişirme kağıdı koyduğumuz tabaklara erik büyüklüğünde teker teker koyup buzluğa atıyoruz.
  3. Muzlarımızı ezip, sütümüzü, irmiğimizi, zerdeçalımızı ve vanilinimizi ekleyip, kıvam alana kadar pişiriyoruz. Çabucak akabinde 3 kesime ayırdığımız bademlerimizi ekliyor ve akabinde tereyağını koyup, karıştırıyoruz ve soğumaya alıyoruz.
  4. Soğuma sürecinin akabinde irmiklerimizden ceviz büyüklüğünde olacak formda modüller alıyor içine çikolata toplarımızı koyup, yuvarlayarak kapatarak şekillendiriyor akabinde hindistan cevizine buluyoruz.
  5. İsteğe bağlı 1 saat dolapta dinlendikten sonra yahut çabucak servise alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Az Şekerli Muzlu Lezzet Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağlayan Pasta (Videolu)
Pratik Çiğ Köfte
Çay Saatine Pratik Gözleme (Videolu)
Çilekli Tart
Sütlü Biber
Tiramisu
Hdabla | © 2025 |