Az Şekerli Muzlu Lezzet Topları
Az Şekerli Muzlu Lezzet Topları Tanımı İçin Malzemeler
İrmik harcı için:
- 1.5 çay bardağı irmik
- 2 su bardağı süt
- 3 adet muz
- 30 adet çiğ badem
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 10 gram tereyağı
- 1 çay kaşığı zerdeçal
İç harcı için:
- 3 yemek kaşığı kakao
- 0.25 paket çikolatalı puding
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket jelatin
- 1.25 su bardağı süt
- 60 gram sütlü çikolata
- 10 gram tereyağı
Dışı için:
- Hindistan cevizi
Az Şekerli Muzlu Lezzet Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kakao, puding, nişasta, un, jelatin ve sütü bir kapta ocağa almadan önce karıştırıyoruz. Homojen hale geldiklerinde ocağa alıyor ve katı bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Ocağın altını kapatıp çikolata ve tereyağını ekleyip karıştırıyoruz.
- Ardından üstüne pişirme kağıdı koyduğumuz tabaklara erik büyüklüğünde teker teker koyup buzluğa atıyoruz.
- Muzlarımızı ezip, sütümüzü, irmiğimizi, zerdeçalımızı ve vanilinimizi ekleyip, kıvam alana kadar pişiriyoruz. Çabucak akabinde 3 kesime ayırdığımız bademlerimizi ekliyor ve akabinde tereyağını koyup, karıştırıyoruz ve soğumaya alıyoruz.
- Soğuma sürecinin akabinde irmiklerimizden ceviz büyüklüğünde olacak formda modüller alıyor içine çikolata toplarımızı koyup, yuvarlayarak kapatarak şekillendiriyor akabinde hindistan cevizine buluyoruz.
- İsteğe bağlı 1 saat dolapta dinlendikten sonra yahut çabucak servise alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Az Şekerli Muzlu Lezzet Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








