Az Porsiyon Güllaç

Az Porsiyon Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 5-6 adet güllaç yaprağı

Şerbeti için;

  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı şeker ( şekeri bol severseniz 2 ekleyiniz)
  • 1 paket vanilya

İç gereci için;

  • İsteğe bağlı 2 damla gül suyu
  • Ceviz
  • Fındık
  • Fıstık
  • Badem

Az Porsiyon Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 litre süt, vanilya ve şeker kaynatılır ve yoğurt mayalar üzere serce parmak yakmayacak kıvama gelene kadar ılıması beklenir (eğer süt kaynar olursa yapraklar yapışır dikkat ediniz)
  2. Güllaç yaprakları küçük kesimlere bölünür.
  3. Orta uzunluk borcam, tepsi içerisine sırası ile yapraklar dizilip kepçe ile üzerlerine süt eklenerek yaprakların yarısı dizilir.
  4. Arasına isteğe bağlı gereç eklenir geri kalan yapraklar da birebir halde ıslatılır.
  5. Sütten 1 bardak ayrılır.
  6. Borcamın üzerine bir kapak kapatarak sütü çekmesi beklenir.
  7. Sütünü uygunca çeken güllaca ayırdığımız 1 bardak süt tekrar eklenir bu güllacın tabakta daha sulu durmasını sağlıyor.
  8. Üzerine istenilen materyaller ile süsleme yapılıp, vakit varsa bir gün evvelden yoksa en az 5 6 saat buzdolabında durup, servis edilmesi gerekir.

Az Porsiyon Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yağsız Karnıyarık
Rafine Şekersiz Sağlıklı Üzümlü Kek
Domates-Mozzarella Cannelloni
Salyalanma Ve Sünme Olmadan Zeytinyağı Tavuklu Bamya Yemeği (Videolu)
Tarçınlı Cevizli Anne Keki
Truff Topları
Hdabla | © 2025 |