Az Porsiyon Güllaç

Az Porsiyon Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet güllaç yaprağı
Şerbeti için;
- 1 litre süt
- 1.5 su bardağı şeker ( şekeri bol severseniz 2 ekleyiniz)
- 1 paket vanilya
İç gereci için;
- İsteğe bağlı 2 damla gül suyu
- Ceviz
- Fındık
- Fıstık
- Badem
Az Porsiyon Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 litre süt, vanilya ve şeker kaynatılır ve yoğurt mayalar üzere serce parmak yakmayacak kıvama gelene kadar ılıması beklenir (eğer süt kaynar olursa yapraklar yapışır dikkat ediniz)
- Güllaç yaprakları küçük kesimlere bölünür.
- Orta uzunluk borcam, tepsi içerisine sırası ile yapraklar dizilip kepçe ile üzerlerine süt eklenerek yaprakların yarısı dizilir.
- Arasına isteğe bağlı gereç eklenir geri kalan yapraklar da birebir halde ıslatılır.
- Sütten 1 bardak ayrılır.
- Borcamın üzerine bir kapak kapatarak sütü çekmesi beklenir.
- Sütünü uygunca çeken güllaca ayırdığımız 1 bardak süt tekrar eklenir bu güllacın tabakta daha sulu durmasını sağlıyor.
- Üzerine istenilen materyaller ile süsleme yapılıp, vakit varsa bir gün evvelden yoksa en az 5 6 saat buzdolabında durup, servis edilmesi gerekir.
Az Porsiyon Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




