Az Ölçülü Revani

Az Ölçülü Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 fincan toz şeker
- 1,5 fincan yoğurt
- 1 fincan sıvı yağ
- 2 fincan irmik
- 3 fincan un (kontrolü)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Az Ölçülü Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar çarpılır ,sıvı yağ ve yoğurt ek edilerek tekrardan karıştırılır.
- İrmik ek edilir ,akabinde portakal kabuğu rendesi ek edilir.
- Un ve kabartma tozu eleyerek harca ek edilir.
- 180 derecelik fırında denetimli bir halde pişirilir.
- Şerbeti için şeker ve su ocağa alınır 15 dk boyunca orta ateşte kaynatılır.
- Şerbeti soğuk kekin birinci sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülür dolapta 1 ,2 saat dinlendirilir.Afiyet olsun 💐.
Az Ölçülü Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













