Az Ölçülü Revani

Az Ölçülü Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 fincan toz şeker
  • 1,5 fincan yoğurt
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 2 fincan irmik
  • 3 fincan un (kontrolü)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Az Ölçülü Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar çarpılır ,sıvı yağ ve yoğurt ek edilerek tekrardan karıştırılır.
  2. İrmik ek edilir ,akabinde portakal kabuğu rendesi ek edilir.
  3. Un ve kabartma tozu eleyerek harca ek edilir.
  4. 180 derecelik fırında denetimli bir halde pişirilir.
  5. Şerbeti için şeker ve su ocağa alınır 15 dk boyunca orta ateşte kaynatılır.
  6. Şerbeti soğuk kekin birinci sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülür dolapta 1 ,2 saat dinlendirilir.Afiyet olsun 💐.

Az Ölçülü Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakal Aromalı Kek
Çıtır Çıtır Pizza Tadında Kahvaltılık
Sufle
Poğaça Görünümlü Minik Ekmekler
Herkesin Tarif Sorduğu Dereotlu Poğaça
Zeytinyağlı Siyah Fasülye Yemeği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet