Az Ölçülü Profiterol

Az Ölçülü Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1 çay bardağı su (100 ml)
- 1 çay bardağı un (60 g)
- 1 yemek kaşığı tereyağı (30 g)
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 adet yumurta
Krema için:
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı vanilin
Çikolata sos için:
- 80 gram bitter yahut sütlü çikolata
- 1 çay bardağı süt
Az Ölçülü Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru hazırlayın: küçük bir tencerede su, tereyağı, şeker ve tuzu kaynatın.
- Kaynayınca unu ekleyip süratlice karıştırın.
- Hamur toparlanınca ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
- Hamur ılıyınca içine yumurtayı ekleyip mikserle çırpın.
- Hamuru sıkma torbasına koyun yahut kaşıkla minik toplar halinde yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında 25-30 dakika pişirin.
- Kremayı hazırlayın: süt, un, nişasta ve şekeri karıştırarak pişirin.
- Koyulaşınca vanilini ekleyin, soğumaya bırakın.
- Pişen profiterolleri ortadan keserek içini krema ile doldurun.
- Çikolata sos: çikolata ve sütü benmari yordamı eriterek sos yapın ve profiterollerin üzerine dökün. Soğuyunca servis edin.
Az Ölçülü Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

