Az Ölçülü Hira Tatlısı

Az Ölçülü Hira Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 1/2 (yarım) kâse irmik

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

Az Ölçülü Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbet hazırlanır. Bunun için su ve şeker tencereye alınır. Şeker eriyince 2-3 dakika kadar daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
  2. Daha sonra bir kap içerisine yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve vanilya şekeri konur. Karıştırılır. Üzerine un, irmik ve kabartma tozu eklenir. Yoğrularak hamur elde edilir (irmik cinsine nazaran bazen hamur toparlanmayabilir. Bu durumda 1’er yemek kaşığı un ve irmik ekleyebilirsiniz!)
  3. Ceviz büyüklüğünde modüller kopartılıp yuvarlanır ve üst yüzeyleri irmiğe bulanır. Yağlanmış büyük uzunluk yuvarlak fırın kabına yerleştirilir.
  4. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece ısıda kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan tatlıların üzerine soğuk şerbet dökülür. Şerbetini uygunca çekmesi için de üzeri bir fırın tepsisi ile kapatılır. Soğuk servis edilir. 👩‍🍳 Afiyet olsun.

Az Ölçülü Hira Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İç Pilav
Elmalı Roka Salatası
Ekmek
Susamlı Tahin Kurabiye
Damla Çikolatalı Muffin
Erzurum Usulü Kişnişli Ayran Çorbası Tarifi – Ayran Aşı (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet