Az Ölçülü Hira Tatlısı

Az Ölçülü Hira Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 1/2 (yarım) kâse irmik
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Az Ölçülü Hira Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbet hazırlanır. Bunun için su ve şeker tencereye alınır. Şeker eriyince 2-3 dakika kadar daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.
- Daha sonra bir kap içerisine yumurta, sıvı yağ, yoğurt ve vanilya şekeri konur. Karıştırılır. Üzerine un, irmik ve kabartma tozu eklenir. Yoğrularak hamur elde edilir (irmik cinsine nazaran bazen hamur toparlanmayabilir. Bu durumda 1’er yemek kaşığı un ve irmik ekleyebilirsiniz!)
- Ceviz büyüklüğünde modüller kopartılıp yuvarlanır ve üst yüzeyleri irmiğe bulanır. Yağlanmış büyük uzunluk yuvarlak fırın kabına yerleştirilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derece ısıda kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan tatlıların üzerine soğuk şerbet dökülür. Şerbetini uygunca çekmesi için de üzeri bir fırın tepsisi ile kapatılır. Soğuk servis edilir. 👩🍳 Afiyet olsun.
Az Ölçülü Hira Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






