Az Meyveli Aşure

Az Meyveli Aşure Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo aşurelik buğday
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pirinç
  • Yarım kilo nohut
  • Yarım kilo kuru fasulye
  • Yarım kilo tuzsuz yer fıstığı
  • 1 su bardağı kuru börülce
  • 75 gram (bir paket) kuş üzümü
  • 6 adet kuru kayısı
  • 1 çubuk tarçın
  • 5 adet karanfil
  • 1 kepçe gül suyu
  • Bir buçuk su süt
  • 8 su bardağı şeker

Üzeri için:

  • File badem (kavrulmuş)
  • Kavrulmuş tuzsuz fındık
  • Ceviz
  • Susan
  • Hindistan cevizi
  • Tarçın

Az Meyveli Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Buğdayı, nohutu, fasulyeyi ve börülce yeniden bir gece evvelden ıslatalım.
  2. Fıstıkları kabukları ayrılacak kıvama gelene kadar suda bekletelim ve soyalım. Bulabilirseniz kabuksuz olanları daha pratik olur.
  3. Islanmış olan bakliyatları yumuşayana kadar farklı ayrı haşlayalım.
  4. Buğdayı 3-4 sefer yıkayalım. Süzüp büyük bir tencereye alalım. Pirinci de ek edip su ekleyelim.
  5. Buğdaylar düzgünce yumuşayıp patlayana kadar denetimli bir biçiminde kaynatalım. Bu kademede suyu azaldıkça kaynatılmış şu eklemeniz gerekecektir.
  6. Karanfil ve tarçını sudan geçirip küçük bir tencereye alalım. Bir su bardağı su ile kaynatalım.
  7. İyice pişmiş buğdayları el blender ‘ı ile biraz inceltin. Suyunu denetim edelim. Çok ağır ise su ekleyelim. Hem materyaller evlendikten hemde durdukça yoğunlaşacaktır.
  8. Karanfilli, tarçınlı suyu ve sütü ek edip güzelce karıştırın.
  9. Ardından azar azar şekerini ilave edin. Ben çok şekerli istemediğim için bu ölçüler benim için kâfi oldu. Siz dilerseniz tadına bakarak azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz.
  10. Fasulye, nohut ve börülceyi ekleyelim. Biraz özleşmesi için bir taşım kaynatalım.
  11. En son kuş üzümü, kayısı, kavrulmuş fıstık ve gül suyu ekleyip altını kapatalım.
  12. Biraz dinlendirelim. Kaselere alıp üzerini dilediğiniz gereçler ile süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere afiyet, şifa ve rahmet olsun. ☺.

Az Meyveli Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Şöleni
Yeşil Fasulye
Fırında Çiftlik Köfte
Portakallı Kış Salatası
Fırında Karışık Sebze Kızartması
Yiyenlerin Bayılacağı Nefis Mercimek Ekmeği
Hdabla | © 2025 |