Az Malzemeli Sıvıyağlı Kurabiye

Az Gereçli Sıvıyağlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Az Gereçli Sıvıyağlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru hazırlamak için geniş bir yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim. Gereçleri elimizle güzelce harmanlayalım.
- Ardından unu denetimli bir formda ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Kulak göğsü kıvamına gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
- Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Evvelce ısıtılmış 175°c fırında altı hafif pembeleşip üzeri beyaz kalacak halde yaklaşık 15 dakika pişirelim.
- Fırından aldığımız kurabiyeleri soğumaya bırakalım.
- Kurabiyeler büsbütün soğuduktan sonra servise hazır hale gelir. Bu ölçülerle toplamda 18 adet kurabiye elde ettim.Afiyet olsun 😊😍
Az Materyalli Sıvıyağlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
