Az Malzemeli Sıvıyağlı Kurabiye

Az Gereçli Sıvıyağlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Az Gereçli Sıvıyağlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru hazırlamak için geniş bir yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, pudra şekeri, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim. Gereçleri elimizle güzelce harmanlayalım.
  2. Ardından unu denetimli bir formda ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  3. Kulak göğsü kıvamına gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
  4. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Evvelce ısıtılmış 175°c fırında altı hafif pembeleşip üzeri beyaz kalacak halde yaklaşık 15 dakika pişirelim.
  5. Fırından aldığımız kurabiyeleri soğumaya bırakalım.
  6. Kurabiyeler büsbütün soğuduktan sonra servise hazır hale gelir. Bu ölçülerle toplamda 18 adet kurabiye elde ettim.Afiyet olsun 😊😍

Az Materyalli Sıvıyağlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pankek
Yoğurtlu Semizotu Salatası
Basit Pankek Tarifi
Tavuklu Nohut Şehriye Salatası
Domatesli Bulgur Pilavı (Sulu Sulu)
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası
Hdabla | © 2025 |