Az Malzemeli Pastane Tuzlusu
Az Materyalli Pastane Tuzlusu Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağ
- 2 silme yemek kaşığı toz şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
- Çörekotu
- Susam
- Haşhaş
Az Gereçli Pastane Tuzlusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün gereçleri bir ortaya getirip, yoğurmaya başlayalım.
- Tamamen homojen hâle gelip, hafif sert bir hamur olduğunda tamamlanmış demektir (ben yarısına kırmızı toz biber katıp renklendirdim, tercih etmeyebilirsiniz orjinali sadedir zaten)
- Küçük modüller koparıp elimizle istediğimiz halleri verelim.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıkı bir halde dizelim.
- Üzerlerine pekmezle karıştırdığımız yumurta sarısından sürelim, istediğimiz üzere susam, çörekotu yahut haşhaşla süsleyelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dk kadar pişirelim (bazı fırınlar erken ya da geç pişirebilir, denetimli bir formda çok kızarmadan altları hafif pembeleştiyse alalım) ve çay saatlerinizin vazgeçilmezi olan bu pratik tuzlu kurabiyeleriniz servise hazır!.
Afiyet olsun 💐
Az Materyalli Pastane Tuzlusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














