Az Malzemeli Çıtır Halka Tatlısı

Az Gereçli Çıtır Halka Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için ;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı+1 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 2-3 damla elma sirkesi
  • 2-3 damla limon
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Az Materyalli Çıtır Halka Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti için şekeri suyu ve limonu bir tencereye alalım ve altını yakalım.
  2. Şeker eriyene kadar karıştıralım ve 20 dk kaynatıp soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru için yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ, sirke, limon suyu ve tuzu karıştıralım.
  4. Karışıma irmik, un ve kabartma tozunu da karıştırıp homojen bir karışım elde edelim.
  5. Kızartmak için bir ölçü sıvı yağ tencereye alalım.
  6. Benim elimde fotoğrafını eklediğim bir aparat vardı onun yıldız ucuyla yaptım sizde sıkma torbası vs varsa onunla da yapabilirsiniz.
  7. Kızgın yağa hamurdan sıkalım gerili önlü kızartalım.
  8. Kızaran hamurları çabucak şerbete atıp iki tarafını çevirip şerbetten alalım. Afiyet olsun.

Az Gereçli Çıtır Halka Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Domatesli Makarna
Gelin Çantası
Sebzeli Pirinç Pilavı
Dubai Çikolatası
Şiş Kebabı
Etli Kuru Fasülye
Hdabla | © 2025 |