Az Malzemeli Çıtır Halka Tatlısı
Az Gereçli Çıtır Halka Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı+1 yemek kaşığı irmik
- 1 çay bardağı un
- 2-3 damla elma sirkesi
- 2-3 damla limon
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 fiske tuz
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
Az Materyalli Çıtır Halka Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için şekeri suyu ve limonu bir tencereye alalım ve altını yakalım.
- Şeker eriyene kadar karıştıralım ve 20 dk kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için yumurta, süt, yoğurt, sıvı yağ, sirke, limon suyu ve tuzu karıştıralım.
- Karışıma irmik, un ve kabartma tozunu da karıştırıp homojen bir karışım elde edelim.
- Kızartmak için bir ölçü sıvı yağ tencereye alalım.
- Benim elimde fotoğrafını eklediğim bir aparat vardı onun yıldız ucuyla yaptım sizde sıkma torbası vs varsa onunla da yapabilirsiniz.
- Kızgın yağa hamurdan sıkalım gerili önlü kızartalım.
- Kızaran hamurları çabucak şerbete atıp iki tarafını çevirip şerbetten alalım. Afiyet olsun.
Az Gereçli Çıtır Halka Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










