Az Malzemeli Çikolatalı, Ahududulu Yumuşak Kap Kekler (12 Adet)

Az Materyalli Çikolatalı, Ahududulu Yumuşak Kap Kekler (12 Adet) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 büyük yumurta
  • 220 gram şeker
  • 240 ml süt
  • 100 gram tereyağı (eritilmiş, soğutulmuş)
  • 400 gram un
  • 20 gram kabartma tozu (veya 2 paket)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 paket vanilin
  • 200 gram ahududu
  • 100–120 gram damla çikolata yahut doğranmış bitter çikolata

Üzeri için;

  • File badem
  • Toz şeker (isteğe bağlı)

Az Materyalli Çikolatalı, Ahududulu Yumuşak Kap Kekler (12 Adet) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir kapta yumurta, şeker, süt ve eritilip soğutulmuş tereyağını çırpın.
  2. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, tuz ve vanilini karıştırın.
  3. Kuru karışımı sıvı karışıma ekleyin ve pürüzsüz, biraz akışkan bir hamur elde edene kadar karıştırın. Damla çikolata ve ahududuyu ekleyip spatula ile nazikçe karıştırın.
  4. Muffin kalıplarının ¼’ü kadarını hamurla doldurun. Ortasına birkaç ahududu koyun, akabinde üzerine tekrar hamur ekleyerek kalıbın ¾’ünü doldurun. Üzerine file badem ve toz şeker serpin.
  5. Önceden ısıtılmış 180°c alt üst fırında 10 dakika pişirin. Akabinde fırın ısısını 170°c’ye düşürün ve 20 dakika daha pişirin.
  6. Fırından çıkan kekleri oda sıcaklığında ılıyana kadar bekletin, sonra servis edin.

Not:Tüm materyaller oda sıcaklığında olmalı.

Az Gereçli Çikolatalı, Ahududulu Yumuşak Kap Kekler (12 Adet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Taze Soğan Kavurması
Çiğ Börek
İftariyelik
Soğan Dolması
Kapkek Tarifi
Kireçte Kıtır Kabak Tatlısı / Dışı Kıtır Kıtır İçi Bal Gibi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |