Az Fındıklı Ama Lezzetli Cookie

Az Fındıklı Lakin Lezzetli Cookie Tanımı İçin Malzemeler

  • Tereyağı (80 g)
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
  • 1+1/4 (çeyrek) su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı fındık

Az Fındıklı Ancak Lezzetli Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını mikrodalga eritin yahut cezvede de olur fakat erir erimez ocaktan alın yani rengi değişmesin.
  2. Beyaz şeker ve pekmezi homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
  3. Eritilmiş tereyağını şeker karışımına ekleyip karıştırın.
  4. Yumurtayı ve vanilyayı ekleyip, karıştırın.
  5. Unu ve kabartma tozunu eleyerek 2-3 kerede ekleyin ve karıştırın.
  6. Fındığı buzdolabı poşetin içine koyup bardakla yavaşça kırın biraz toz olsun ana hala lisana gelecek biçimde fındık modülleri kalsın.
  7. Fındığı hamura ekleyip karıştırın her yerine dağılsın.
  8. Hamuru kaşıkla porsiyonlayun yuvarlayun.
  9. Hamuru toplarını 30 dakika buzdolabunda dinlendirin.
  10. Tepsiye aralukla dizin. Evvelden ısıtılmış 180c fırında 9-10 (en fazla 12 olur) dakika pişirin (sakın daha fazla tutmayın!!).
  11. Sunum için en az 10 dk soğusun bu biçimde tam kıvamını yakalayacak.

Az Fındıklı Ancak Lezzetli Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Özbek Pilavı (Muhteşem)
Kaşık Dökmesi (Pizza Tadında)
Sodalı Limonlu Karpuzlu Frozen Tarifi
Kremalı Rulo
Efi Badem Kurabiyesi
Ton Balıklı Patates Salatası
Hdabla | © 2025 |