Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet ayva
  • Ayva çekirdekleri
  • 7 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • Her bir ayvanın üzerine 2 şer yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su

Üzeri için;

  • Dondurma

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak ayvalarımızı soyup ortadan ikiye bölelim.
  2. Ayvanın çekirdeklerini çıkartıp bir kenarda bekletelim.
  3. Daha sonra orta kısmını oyalım.
  4. Ayvanın sallanmadan sabit bir biçimde durması için bıçakla bir modül düzleyelim.
  5. Daha sonra ayvalarımızı pişireceğimiz tencereye dizelim .
  6. Orta kısmı yukarda kalacak formda.
  7. Ardından her bir ayvanın üzerine 2 yemek kaşığı şeker, ayırdığımız ayva çekirdeklerini ve karanfilleri dizelim.
  8. Çubuk tarçını da tencerenin içine koyalım ve pişmeye bırakalım birinci yüksek ateş de daha sonra kısık ateşte pişirelim.

Deneyecek olanlara afiyet olsun ☺️.

Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Sütü Arttırıcı Lavaş Sandviç ( Çok Lezzetli)
Güveçte Vişneli Turta
Bebekler İçin Kayısılı Ara Öğün
Porsiyonluk Cheescake
Lavaştan Diyet Börek
Yumurtasız Pankek
Hdabla | © 2025 |