Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet ayva
  • Her yarım ayvanın üzerine iki yemek kaşığı şeker toz şeker
  • 1 çubuk tarçın
  • Bir avuç hibisküs
  • 2 su bardağına yakın su

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaları soyup ortadan ikiye keselim.
  2. Sap ve uç kısımlarını temizleyelim.
  3. Çekirdeklerini ve kabuğunu bir yere ayıralım.
  4. Tencereye evvel kabukları koyalım.
  5. Sonra çekirdekleri serpiştirelim.
  6. Ayvaları dizip her bir yarım ayvaya iki yemek kaşığı şeker koyalım.
  7. Tarçını ve hibiskus da ekleyip suyunu dökelim.
  8. Fokurdadıktan sonra orta ateşte kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  9. Arada bir çeşit karşıt çevirelim.
  10. Yaklaşık 40 dakikada pişiyor.
  11. Bıçak batırıp bakabilirsiniz.
  12. Üzerine kaymak ve ceviz ile servis yapabilirsiniz.

Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Tavuk
Kara Buğday Çorbası
Erik Pestili
Karamelli Soğuk Kahve
Patates Çanağında Tavuk Sote
Bebek Menemen (12+ Ay)
Hdabla | © 2025 |