Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane ayva
  • 4 yahut 5 tane karanfil
  • 1 kutu kaymak
  • 1 çubuk tarçın
  • 1 tane mor havuç
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım limon
  • 1 su bardağı su
  • Toz fıstık

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ayvaları soyup ikiye bölüyoruz. İçini temizliyoruz çekirdeklerini ayırıyoruz .4 yarım ayvamız olacak.
  2. Ardından ayvaları derin bir kabın içine alıp yarım limonu sıkıyoruz 5 dk bekliyor.
  3. Ardından ayvaları bir pilav tenceresi olur onun içine tek tek yerleştirip üstüne, mor havucu soyup dilimliyoruz, karanfil, çubuk tarçın ve akabinde şekeri üstüne gezdiriyoruz.
  4. Son olarak 1 bardak suyuda ekleyip orta ateşte 20 dk akabinde kısık ateşte ağır ağır pişiriyor, pişerken ayvaları yalnızca 2 sefer yavaşça karşıt düz ediyoruz ki rengini her iki yüzüne alsın.
  5. Yumuşayınca ayvaları parcalamadan sıpatula ile bir borcam tepsiye tek tek koyalım, tenceredeki kalan ve yoğunlaşan şerbeti sunum yaparken kullanabilirsiniz.
  6. Ayvaları ılıyınca buz dolabına 40 dk koyup akabinde servis yaparken üzerine kaymak ve toz fıstık ile süslüyoruz. Afiyet olsun.

Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lor Peynirli Köz Biber Mezesi (Videolu)
Baklava Tarifi
Elma Şekeri
Aşırı Pratik Enfes Sıcak Çikolata
Islak Hamburger
Salçasız Etli Nohut Yemeği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet