Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane ayva
- 4 yahut 5 tane karanfil
- 1 kutu kaymak
- 1 çubuk tarçın
- 1 tane mor havuç
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım limon
- 1 su bardağı su
- Toz fıstık
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ayvaları soyup ikiye bölüyoruz. İçini temizliyoruz çekirdeklerini ayırıyoruz .4 yarım ayvamız olacak.
- Ardından ayvaları derin bir kabın içine alıp yarım limonu sıkıyoruz 5 dk bekliyor.
- Ardından ayvaları bir pilav tenceresi olur onun içine tek tek yerleştirip üstüne, mor havucu soyup dilimliyoruz, karanfil, çubuk tarçın ve akabinde şekeri üstüne gezdiriyoruz.
- Son olarak 1 bardak suyuda ekleyip orta ateşte 20 dk akabinde kısık ateşte ağır ağır pişiriyor, pişerken ayvaları yalnızca 2 sefer yavaşça karşıt düz ediyoruz ki rengini her iki yüzüne alsın.
- Yumuşayınca ayvaları parcalamadan sıpatula ile bir borcam tepsiye tek tek koyalım, tenceredeki kalan ve yoğunlaşan şerbeti sunum yaparken kullanabilirsiniz.
- Ayvaları ılıyınca buz dolabına 40 dk koyup akabinde servis yaparken üzerine kaymak ve toz fıstık ile süslüyoruz. Afiyet olsun.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



