Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet ayva
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet çubuk tarçın
- 10-12 karanfil
- Yarım su bardağı su
Ayvaların kararmaması için;
- 1 adet limon
- 1 litre su
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba 1 litre suyu alıp içerisini 1 adet limonu sıkın.
- Ayvaları ikiye bölüp içini temizleyin, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin. Çekirdekleri ayırın.
- Ayvaları tenceremize alalım. Her bir ayva için 2 yemek kaşığı şeker koyun. Üzerine ayva çekirdekleini, karanfilleri ve çuk tarçını yerleştirin.
- Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın, su kaynaynadıktan sonrakadar kısık ateşte 1 saat kadar pişirin.
- Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz.
- Soğuduktan sonra kaymak yahut kremşati ile süsleyebilirsiniz.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







