Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 tane ayva
- Her yarım ayva için 2 yemek kaşığı şeker
- Her yarım ayva için yarım çay bardağı su
- 4 tane karanfil
Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ayvaları ortadan kesip içini ayıkladıktan sonra limonlu suda bekletelim (kararmaması için).
- Ayvanın kabuklarını tencereye koyup, üzerinede ayvaları koyalım ve her yarım ayvaya 2 yemek kaşığı şekeri ekleyelim.
- Ardından ayva çekirdeklerini ve karanfili gelişi hoş serpip her ayvaya yarım çay bardağı suyunu da ek edip tencerenin kapağını kapatalım ve ocağın altını birinci evvel süratli açıp kaynadıktan sonra kısalım.
- Tenceredeki su jöleleşinceye kadar pişirelim. (toplamda 2,5 saate yakın pişirelim 1. 5 saat kapağı kapalı, 1 saat kapağı açık ).
- Ara orta tencerenin içindeki sudan kaşık kaşık üstüne gezdiriyoruz.
- Piştikten sonra borcama alalım soğusun ve üstüne kaymak koyalım cevizle bir arada servis edelim.
Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


