Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane ayva
  • Her yarım ayva için 2 yemek kaşığı şeker
  • Her yarım ayva için yarım çay bardağı su
  • 4 tane karanfil

Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaları ortadan kesip içini ayıkladıktan sonra limonlu suda bekletelim (kararmaması için).
  2. Ayvanın kabuklarını tencereye koyup, üzerinede ayvaları koyalım ve her yarım ayvaya 2 yemek kaşığı şekeri ekleyelim.
  3. Ardından ayva çekirdeklerini ve karanfili gelişi hoş serpip her ayvaya yarım çay bardağı suyunu da ek edip tencerenin kapağını kapatalım ve ocağın altını birinci evvel süratli açıp kaynadıktan sonra kısalım.
  4. Tenceredeki su jöleleşinceye kadar pişirelim. (toplamda 2,5 saate yakın pişirelim 1. 5 saat kapağı kapalı, 1 saat kapağı açık ).
  5. Ara orta tencerenin içindeki sudan kaşık kaşık üstüne gezdiriyoruz.
  6. Piştikten sonra borcama alalım soğusun ve üstüne kaymak koyalım cevizle bir arada servis edelim.

Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bademli Kurabiye
Tatlı Patatesli Graten
Kuskus Salatası
Kırmızı Meyvelerle Browni
Hurmalı Püre (Bebekler İçin Uygun +12)
Enginar Çanağında Zeytinyağlı Ekşili Nohut
Hdabla | © 2024 |