Aynı Hamurdan Poğaça Ve Kurabiye Tarifi
Aynı Hamurdan Poğaça Ve Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı eritilmiş tereyağ
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta ( 2 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeterince un
İç materyali için;
- 1 kase peynir
- 3-4 kol ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
Aynı Hamurdan Poğaça Ve Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru hazırlamak için, yağları, yoğurdu, 1 tam, 2 yumurta beyazını,tuzu , yoğurma kabına alarak karıştıralım.Kabartma tozunu ekleyelim.
- Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim,üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
- Hamurdan cevizden büyük beze yaparak, elimizle bastırıp, inceltmeden açıp ortasına peynir, iki taraflı ortada bastırarak birleştirelim.
- Pişirme kağıdı serili tepsiye alalım.
- Diğer bezeleride birebir formda yaparak poğaçaları tamamlayalım.
- Şimdi kurabiyeleri yapmak için ,hamurdan küçük kesimler kopartın.
- İstediğiniz üzere form verip, tepsiye dizelim.
- Benim bu hamurdan,14 poğaça, 12 tane kurabiye oldu.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, poğaça ve susam serpelim.
- 200 derecede evvelden ısınmış fırında alt üst ayarında pişirelim,fırından alalım, üzerine bez kapatalım yumuşacık kalsınlar. Afiyet olsun.
Aynı Hamurdan Poğaça Ve Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













