Aynı Hamurdan Poğaça Ve Kurabiye Tarifi

Aynı Hamurdan Poğaça Ve Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı eritilmiş tereyağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta ( 2 yumurta sarısı üzeri için ayrılacak )
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince un

İç materyali için;

  • 1 kase peynir
  • 3-4 kol ince kıyılmış maydanoz

Üzeri için;

  • 2 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu

Aynı Hamurdan Poğaça Ve Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru hazırlamak için, yağları, yoğurdu, 1 tam, 2 yumurta beyazını,tuzu , yoğurma kabına alarak karıştıralım.Kabartma tozunu ekleyelim.
  2. Ardından unu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim,üzerini kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
  3. Hamurdan cevizden büyük beze yaparak, elimizle bastırıp, inceltmeden açıp ortasına peynir, iki taraflı ortada bastırarak birleştirelim.
  4. Pişirme kağıdı serili tepsiye alalım.
  5. Diğer bezeleride birebir formda yaparak poğaçaları tamamlayalım.
  6. Şimdi kurabiyeleri yapmak için ,hamurdan küçük kesimler kopartın.
  7. İstediğiniz üzere form verip, tepsiye dizelim.
  8. Benim bu hamurdan,14 poğaça, 12 tane kurabiye oldu.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüp, poğaça ve susam serpelim.
  10. 200 derecede evvelden ısınmış fırında alt üst ayarında pişirelim,fırından alalım, üzerine bez kapatalım yumuşacık kalsınlar. Afiyet olsun.

Aynı Hamurdan Poğaça Ve Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ciğer Taplaması (Videolu)
Reyhan Şerbeti
Fırında Patatesli Sigara Böreği
Pratik Ezogelin Çorbası
Köz Biberli Nohut Salatası (Diyetisyenden)
Asla Dağılmayan Fellah Köftesi
Hdabla | © 2025 |