Ayıcık Kurabiye

Ayıcık Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gr tereyağı
  • 100 gr margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un (bardak ölçüm 200ml)
  • 1 kaşık kakao
  • Bir kaç damla kırmızı besin boyası

Ayıcık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kakao ve kırmızı besin boyası hariç tüm materyalleri yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Kakaolu yapmak isterseniz hamurun bir kısmına kakao ekleyip yoğurun.
  3. Kucağındaki kalp için yumurta kadar hamur koparıp birkaç damla besin boyası damlatıp kırmızı hamur elde edelim.
  4. Hamurumuzu yağlı kağıt üzerinde açalım ve kakaoya batırdığımız kalıpları hamura bastırıp biçimi verelim.
  5. Daha sonra kalp biçimi verip yavaşça ayıcığın koyup görseldeki üzere ister bir elini ister iki elini kalbin üzerine getirelim.
  6. 160 derece ısıtılmış fırında hafif rengi dönene kadar pişirelim.

(tereyağı kullanırsanız hamur 4 bardak unu rahatlıkla alır. Lakin hepsi margarin olursa un ölçüsü düşer).

Ayıcık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Kumpir
Zeytinyağlı, Patatesli Kuru Barbunya Yemeği
Fırında Kat Kat Cevizli Peynirli Lavaş Böreği
Tavuklu Şehriye Salatası
Sütlü Proteinli Yumurta
Şeklini Koruyan Un Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |