Ayıcık Kurabiye
Ayıcık Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gr tereyağı
- 100 gr margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un (bardak ölçüm 200ml)
- 1 kaşık kakao
- Bir kaç damla kırmızı besin boyası
Ayıcık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kakao ve kırmızı besin boyası hariç tüm materyalleri yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim.
- Kakaolu yapmak isterseniz hamurun bir kısmına kakao ekleyip yoğurun.
- Kucağındaki kalp için yumurta kadar hamur koparıp birkaç damla besin boyası damlatıp kırmızı hamur elde edelim.
- Hamurumuzu yağlı kağıt üzerinde açalım ve kakaoya batırdığımız kalıpları hamura bastırıp biçimi verelim.
- Daha sonra kalp biçimi verip yavaşça ayıcığın koyup görseldeki üzere ister bir elini ister iki elini kalbin üzerine getirelim.
- 160 derece ısıtılmış fırında hafif rengi dönene kadar pişirelim.
(tereyağı kullanırsanız hamur 4 bardak unu rahatlıkla alır. Lakin hepsi margarin olursa un ölçüsü düşer).
Ayıcık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












