Ayıcık Bombo Kurabiye
Ayıcık Bombo Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram margarin yahut tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 kaşık dolusu süt kaymağı (yoksa 1 tatlı kaşığı süzme yoğurt)
- 1 çay bardağı şeker (küçük çay bardağı)
- 2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 adet vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yumuşak hamur olacak)
Burnu için;
- Damla çikolata
Ayıcık Bombo Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısındaki yağa, şekeri, kaymaķ ve yumurtayı ekleyip uygunca karıştıralım. (süzme yoğurtta olur)
- Daha sonra vanilya, kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip elimizle yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir kesim ayırıp geri kalanına kakao ve sürülebilir çikolata ekleyelim.
- Hamurumuzdan ayıcığın başı için küçük modül koparıp, yuvarlayalım. Ve kulakları içinde iki adet bilye büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
- Yuvarladığımız baş kısmını elimizle yavaşça bastıralım. Kulakları büyük yuvarlağa yavaşça yapıştıralım. Daha sonra beyaz hamurdan burnunu yapalım. Ucuna damla çikolata konduralım. Gözleri için evvel beyaz hamur yuvarlayalım, ortasına siyah hamur konduralım.
- 170 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif çatlayana kadar pişirelim. Pişen kurabiyeler soğuyunca servis edebilirsiniz. 👌🏻😋✔️
Ayıcık Bombo Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















