Ay Çekirdekli Kurabiye

Ay Çekirdekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tane yumurta (sarısı hamura, beyazı üzeri için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4-5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 kase ay çekirdeği içi

Ay Çekirdekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle un ve kabartma tozu hariç başka gereçleri yoğurma kabına alalım üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurmaya başlayalım kabartma tozunuda ekleyelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  2. Hamuru 4 eşit kesime bölelim yuvarlak rulo yaparak bıçak yardımıyla keselim, kurabiyeyi evvel yumurta beyazına ,sonra çekirdek içine batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
  3. Önceden ısıtılmış 18o derece fırında 15_20 dakika denetimli halde pişirelim.

Afiyet olsun.

Ay Çekirdekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Şehriye Çorbası
Tam Ölçülü Ekler Tarifi
Fırında Palamut
Pancar Turşusu
Mozaik Pasta
Truff (Bisküvili Pratik Toplar)
Hdabla | © 2025 |