Avokado Yumurtalı Tartin

Avokado Yumurtalı Tartin Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 dilim ekmek (ben siyez dilim ekmek kullandım)
  • 2 adet yumurta
  • Tuzsuz lor yahut ince kaşar dilimi.
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • Limon suyu
  • Avokado
  • Karabiber
  • Tatlı toz kırmızı biber
  • Tuz

Avokado Yumurtalı Tartin Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel avokado sosunu hazırlayalım. Avokadonun çekirdeğini çıkaralım.
  2. Avokadoyu kaşık yardımı ile kabuğundan ayırıp çatalla yeterlice ezelim. Üzerine yağ, limon suyu koyarak uygunca ezip karıştıralım. Sosumuz hazır.
  3. Dilim ekmeklerimize biraz tereyağ sürelim, tavada iki taraflı kızartalım. Kızardıktan sonra tabağa alıp avokado sosunu ekmeklere hisse edelim. Daha sonra üzerine lor peynir yada ince dilim kaşarımızı koyalım, rende kaşar da olur.
  4. Bir tavaya bir çorba kaşığı zeytinyağı koyarak üzerine 2 yumurtamızı göz yumurta olacak biçimde kıralım. Altını çok açmadan yumurtaların beyazları pişene kadar pişirelim, sarıları hafif pişsin isterseniz tavanın üstünü 1/2 dk kapakla kapatın.
  5. Pişen yumurtalarımızı olacaktan alarak dilim ekmeklerin üzerine birer adet koyalım. İstediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Tatlı çay kaşığı tatlı toz biberi üzerine serpin. Ben fırınladığım nohutları koydum. Afiyet olsun 🙂

Avokado Yumurtalı Tartin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şalgamlı Şehriye Salatası
Lezzetli Kıymalı Börek
Sebzeli Kuzu Haşlama
Antep Mutfağı Yoğurtlu Patates
Kenger Yogurtlaması
San Sebastian (Damakta Kalan Lezzet)
Hdabla | © 2025 |