Avcı Böreği (İçli Köfte Tadında)

Avcı Böreği (İçli Köfte Tadında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet taze yufka

İç harcı için;

  • 2 adet ince doğranmış soğan
  • 300 gram kıyma
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • 1 kahve fincanı köftelik bulgur
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ

Yufkaların orta katı için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

Bulamak için;

  • 1 buçuk su bardağı galeta unu
  • 1 adet yumurta

Avcı Böreği (İçli Köfte Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 1 kahve fincanı bulguru sıcak su ile ıslatalım.
  2. İnce doğradığımız soğanı tavaya alıp yağ ekleyip kavuralım kıymasını ek edip kavuralım.
  3. Islattığımız bulguru ve ceviz içini ek edelim bir kaç dakika daha kavurup ocaktan alalım.
  4. Bir kapta sıvı yağ ile suyu karıştıralım.
  5. Düz bir tabana 1 yufkayı serip üzerine kaşıkla sostan gezdirelim.
  6. 2. Yufkayı da üzerine serip sos gezdirelim. 2 kat olacak.
  7. 8 eşit modüle bölelim her birine iç harç ek edelim yanlardan içe katlayıp rulo formunda saralım hepsini tıpkı formda tamamlayalım.
  8. Kalan sosa 1 yumurta ekleyip çırpalım birinci sosa akabinde galeta ununa bulayıp tepsiye dizelim 200 derecede denetimli bir formda pişirelim afiyet olsun.

Avcı Böreği (İçli Köfte Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Sulu Köfte
Kabaklı Tava Böreği
Çikolatalı Hindistan Ceviz Dolgulu Kek
Patlıcan Sandal
Kabak Tatlısı
Patates Köfte Dizmesi
Hdabla | © 2025 |