Avcı Böreği (İçli Köfte Tadında)
Avcı Böreği (İçli Köfte Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet taze yufka
İç harcı için;
- 2 adet ince doğranmış soğan
- 300 gram kıyma
- Yarım su bardağı ceviz içi
- 1 kahve fincanı köftelik bulgur
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Yufkaların orta katı için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su
Bulamak için;
- 1 buçuk su bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
Avcı Böreği (İçli Köfte Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 kahve fincanı bulguru sıcak su ile ıslatalım.
- İnce doğradığımız soğanı tavaya alıp yağ ekleyip kavuralım kıymasını ek edip kavuralım.
- Islattığımız bulguru ve ceviz içini ek edelim bir kaç dakika daha kavurup ocaktan alalım.
- Bir kapta sıvı yağ ile suyu karıştıralım.
- Düz bir tabana 1 yufkayı serip üzerine kaşıkla sostan gezdirelim.
- 2. Yufkayı da üzerine serip sos gezdirelim. 2 kat olacak.
- 8 eşit modüle bölelim her birine iç harç ek edelim yanlardan içe katlayıp rulo formunda saralım hepsini tıpkı formda tamamlayalım.
- Kalan sosa 1 yumurta ekleyip çırpalım birinci sosa akabinde galeta ununa bulayıp tepsiye dizelim 200 derecede denetimli bir formda pişirelim afiyet olsun.
Avcı Böreği (İçli Köfte Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













