Avcı Böreği

Avcı Böreği Tanımı İçin Malzemeler

İç gereci için;

  • 300 gram kıyma (artırılabilir)
  • 1 adet soğan
  • 1 Türk kahvesi fincanı ince bulgur
  • Tuz
  • Karabiber
  • 7-8 kol maydanoz
  • 4 adet yufka

Sos için;

  • Yarım su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzerine;

  • 2 adet yumurta
  • Bir kase galeta unu

Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede kıymamızı kavuralım ,sonra ufak ufak doğranmış soğanı da ekleyelim.
  2. Tuz,karabiber ekleyelim ve pişince ocağı kapatalım .
  3. Maydanozu doğrayıp ekleyelim ,bir kasede ince bulguru çok az sıcak su ile ıslatıp yumuşatalım ve onu da kıymalı harca ekleyelim.
  4. Sos için su ve sıvı yağı bir kase de karıştıralım yufkanın birinci katını serip sostan dökelim .
  5. Sonra 2. Katı serip sos dökelim ,8 eşit kesime bölelim ve kıymalı harçtan koyalım .
  6. Sigara böreği üzere saralım, evvel yumurta sonra galetaya bulayıp fırın tepsisine dizelim.
  7. Kalan iki yufkayada tıpkı süreci yapalım 180 derecede pişirelim afiyet olsun.

Avcı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Kurabiye
Sebzeli Yaz Böreği
Yulaflı Diyet Bowl
Spoonful
Patlıcan Çığırtma
Zerdeçallı Pirinç Pilavı-Muhteşem Sarı Pilav (Videolu)
Hdabla | © 2025 |