Avcı Böreği
Avcı Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- Galeta unu
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
İç harcı:
- 500 gram kıyma
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 çay bardağı ceviz
- 2 baş kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Avcı Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı bir tavada güzelce kavuralım.
- Kavrulan kıymanın içine küp küp doğradığımız soğanları ekleyelim.
- Bulgurları bir kenarda biraz sıcak suyla şişirip bekletelim.
- Soğan ve kıyma uygunca kavrulduktan sonra demlenen bulgurları ve cevizi baharatları ekleyip bir iki sefer karıştırıp kenara alalım.
- Yufkalı ıslatmak için bir kaseye sıvı yağ ve su karışımı sos yapalım.
- Bir yufkayı tezgaha serelim ve üzerine hazırladığımız sostan hoş her yerine sürelim.
- Sos döktüğümüz yufkanın üzerine bir yufka daha serip üçgen üçgen sigara böreği formunda yufkayı 8 modüle bölelim.
- Her bir modüle hazırladığımız kıymalı harçtan koyup gevşek halde sarıp ucunu sosa bandırıp kapatalım.
- Her bir parçayı bu biçimde yaptıktan sonra evvel yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayıp bir gece dondurucuda bekletelim.
- Dondurucuda bekletmemiz böreklerimizin daha çıtır olmasını sağlar.
- Dondurucuda beklettiğimiz böreklerimi yağlı kağıt serili tepsiye dizip erimesini beklemeden 180 derece fırında 35 dakika denetimli bir halde pişirelim.Afiyet olsun.
Avcı Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







