Avakado Ezmesi
Avakado Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet olgunlaşmış avakado
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı ceviz
- Yarım limon
- Tuz
- Kızartılmış ekmek
Avakado Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Avakadoyu ortadan iki kesip çekirdeğini çıkardıktan sonra kaşık yardımıyla kabuğundan ayırıp tabağa alıyoruz.
- Çatalla eziyoruz.
- Ezilmiş sarımsak ve başka gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
- Avakado ezmemiz hazır dilerseniz istediğiniz baharatlardan damak tadınıza ve zevkinize nazaran ekleme yapabilirsiniz ben üzerine sumak serptim 😊.
- Dilimdeğimiz ekmekleri tost makinasında yahut tavada (yağsız) kızartıyoruz.
- Kızarmış ekmeğe sürerek servis edebilir, yiyebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun ✨.
Avakado Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













