Atom Kurabiye
Atom Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150 gram yumuşamış tereyağı
- 1 adet yumurta (beyazı üzerine)
- Yarık su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 su bardağı kadar un (2,5 bardaktan sonra denetimli ekleyin)
İç harcı için;
- 3 adet rendelenmiş elma
- 8-10 adet incir
- 8-10 adet kayısı
- 5-6 adet hurma
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- Yarım su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı kadar toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 adat vanilya
Atom Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İncir, kaysı, hurma ve üzümü yıkayıp, yarım saat ılık suda bekletip, süzüp, kurulayıp üzüm hariç başkalarını incecik kıyalım.
- Tavaya rendelenmiş elmayı alıp, biraz limon sıkalım. Şeker ekleyip eriyince ince kıyılmış, kaysı, incir ve hurmayı ekleyip akabinde üzüm, tarçını ve vanilya ek edelim.
- Hepsini güzelce karıştırıp suyunu çekere kadar en son kırılmış cevizleri ekleyip karıştırıp, soğumaya bırakalım.
- Hamur gereçlerini karıştırıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. 4-5 eşit beze hazırlayalım. Tezgaha alıp bezeleri tek tek oval formda açalım ortasına iç harçtan çokça koyup role haline getirelim.
- Üzerini düzeltip, yumurta beyazı sürüp kavrulmuş susama her iki tarafını bulayıp, yağlı kağıt serili tepsiye dizip istediğiniz şekelde keselim ( ben üçgen kestim )
- Isıtılmış fırında alt üst ayarda 175 derecede kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Atom Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















