Aşure

Aşure Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kelkit şeker fasulye (kuru fasulye)
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 50 gram kuru kayısı
  • 50 gram kuru üzüm
  • 25 gram kuru erik
  • 25 gram kuş üzümü
  • Portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet elma
  • 10 gram hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı karanfil ( yarım su bardağında kaynatılıp suyu alınacak)
  • 1 kök tarçın
  • 2 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 su bardağı şeker
  • 10 su bardağı su
  • 1 çay bardağı fındık

Üzerini süslemek için;

  • Ceviz
  • Tarçın
  • Hindistan cevizi
  • Badem

Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kelkit şeker fasulyesi, nohut ve aşurelik buğday evvelce haşlayıp, pişirmeye hazır hale getirilecek.
  2. Kayısılar kesilip hazırlanacak. Üzümler suyun içine koyulur ve birinci suyu dökülecek.
  3. Elmalar küçük karelere bölünecek. Portakal kabuğu rendelenecek.
  4. Tüm haşlanan materyaller büyük tencereye alınacak su koyulur ve kaynamaya bırakılır.
  5. Kaynayan tencereye evvel pirinç akabinde elma, portakal rendesi, kayısı, üzüm, kuş üzümü, hindistan cevizi, fındık, kök tarçın koyulur. Yarım su bardağında kaynayan karanfil süzülüp tencereye dökülür. 2 yemek kaşığı gül suyu dökülür.
  6. Kaynayan aşurenin kıvamına bakarak altı kapatılır. Kaselere alınarak soğumaya bırakılıp üzeri isteye bağlı süsleme yapılır.

Afiyet olsun 🫘🍎🍊🥥🥣🌸

Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanklı Börek
Haşlama (Et Ve Patates Haşlaması)
Sebzeli Yulaflı Omlet
Yayla Çorbası ( Lokanta Usulü )
Etsiz Çiğköfte (Macun Gibi)
Hamburger Ekmeği
Hdabla | © 2025 |