Aşure
Aşure Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kelkit şeker fasulye (kuru fasulye)
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 50 gram kuru kayısı
- 50 gram kuru üzüm
- 25 gram kuru erik
- 25 gram kuş üzümü
- Portakal kabuğu rendesi
- 1 adet elma
- 10 gram hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı karanfil ( yarım su bardağında kaynatılıp suyu alınacak)
- 1 kök tarçın
- 2 yemek kaşığı gül suyu
- 1 su bardağı şeker
- 10 su bardağı su
- 1 çay bardağı fındık
Üzerini süslemek için;
- Ceviz
- Tarçın
- Hindistan cevizi
- Badem
Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kelkit şeker fasulyesi, nohut ve aşurelik buğday evvelce haşlayıp, pişirmeye hazır hale getirilecek.
- Kayısılar kesilip hazırlanacak. Üzümler suyun içine koyulur ve birinci suyu dökülecek.
- Elmalar küçük karelere bölünecek. Portakal kabuğu rendelenecek.
- Tüm haşlanan materyaller büyük tencereye alınacak su koyulur ve kaynamaya bırakılır.
- Kaynayan tencereye evvel pirinç akabinde elma, portakal rendesi, kayısı, üzüm, kuş üzümü, hindistan cevizi, fındık, kök tarçın koyulur. Yarım su bardağında kaynayan karanfil süzülüp tencereye dökülür. 2 yemek kaşığı gül suyu dökülür.
- Kaynayan aşurenin kıvamına bakarak altı kapatılır. Kaselere alınarak soğumaya bırakılıp üzeri isteye bağlı süsleme yapılır.
Afiyet olsun 🫘🍎🍊🥥🥣🌸
Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













