Asma Yapraklı Pilav

Asma Yapraklı Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 30-35 adet taze asma yaprağı (salamura da olur )
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Asma Yapraklı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Asma yaprakları yıkanır ve küçük küçük doğranır.
  2. Pirinç yeterlice yıkanır ve suyu süzülür.
  3. Uygun bir tencerede zeytinyağı ile biraz kavrulur.
  4. Kavrulan pirinçlere küçük küçük doğranmış yapraklar ek edilir.
  5. Tuz ve kimyon da ek edilir. Biraz daha kavrulur.
  6. En son sıcak su da ek edilerek karıştırılır.
  7. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirilir.
  8. Pişen pilav 5 dk kadar dinlendirilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Asma Yapraklı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tartolet
Nohut Pizza
Biscotti – İtalyan Kurabiyesi
Dereotlu Peynirli Poğaça
Brokoli Salatası
Patates Pastası
Hdabla | © 2025 |