Asma Yapraklı Pilav
Asma Yapraklı Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı pirinç
- 30-35 adet taze asma yaprağı (salamura da olur )
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı kimyon
- Zeytinyağı
- Tuz
Asma Yapraklı Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Asma yaprakları yıkanır ve küçük küçük doğranır.
- Pirinç yeterlice yıkanır ve suyu süzülür.
- Uygun bir tencerede zeytinyağı ile biraz kavrulur.
- Kavrulan pirinçlere küçük küçük doğranmış yapraklar ek edilir.
- Tuz ve kimyon da ek edilir. Biraz daha kavrulur.
- En son sıcak su da ek edilerek karıştırılır.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pirinçler göz göz olana kadar pişirilir.
- Pişen pilav 5 dk kadar dinlendirilir. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Asma Yapraklı Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















