Asma Yaprağında Sarılı Enginar Dolması

Asma Yaprağında Sarılı Enginar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet enginar
  • Asma yaprağı (8 adet)

İç pilav için;

  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yenibahar
  • Kuru nane
  • Çay kaşığının ucuyla tarçın
  • 2 kol dereotu
  • Zeytinyağı

Pişirmek için;

  • 1/2 (yarım) limon
  • 1,5 su bardağı kaynar su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 havuç
  • Zeytinyağı

Asma Yaprağında Sarılı Enginar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel iç pilav yapılır. Pilav için soğan yemeklik doğranıp zeytinyağı ile bir arada tavaya alınır.
  2. Hafif pembeleşene kadar kavrulur. İçine fıstıklar eklenip rengi dönene kadar kavurmaya devam edilir.
  3. Rengi dönen fıstıkların içine düzgünce yıkanmış süzülmüş pirinçler, suda beklemiş yıkanmış üzümler, tuz (1 çay kaşığı), şeker (1 çay kaşığı) ve baharatları katılıp birkaç dakika daha kavrulur.
  4. Kavrulan pirinçlerin üstüne 1 su bardağı su konulup pişirilir.
  5. Havuç halka halka doğranır, yayvan pilav tenceresine dizilir. İçine zeytinyağı konup biraz kavrulur.
  6. Limonlu suda bekleyen enginarların ortasına yarı pişmiş pilav konur.
  7. Bir tabağa yapraklar birbirinin üstüne gelecek halde 4 tane yaprak (büyükse 3 tane) dizilir.
  8. Tam ortasına enginar oturtulup yaprakla enginar kapatılıp tencereye yan yana dizilir.
  9. Üstlerine yarım limon suyu sıkıp şeker ve tuz konur, 1,5 su bardağı kaynamış su eklenip kapağı kapatılıp kısık ateşte enginarlar yumuşayıp pirinçler düzgünce pişene kadar pişirilir (yaklaşık 30-35 dk).
  10. Birkaç saat dinlendirilip soğuyunca limon dilimleri ile süslenip servis yapılır.

Not: taze asma yaprağı kullandığım için evvel yaprakları 2-3 dk kaynar suda haşlayıp sonra soğuk suya aldım ve süzdüm. Salamura kullanacaksanız ona nazaran tuzunu ayarlayın.

Asma Yaprağında Sarılı Enginar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dünya Listelerini Kasıp Kavuran Patlıcan Tarifi
Cevizli Bademli Un Helvası
Kıymalı Domatesli Limonlu Pirinç Çorbası
Üzümlü Cevizli Kek
Zeytinyağlı Yaprak Sarması️
Fırında Yürek
Hdabla | © 2025 |