Asla Dağılmayan Sulu Köfte

Asla Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase çiğ köftelik bulgur
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 200-250 gram yağsız dana kıyma
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (acı yahut tatlı)
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 6 su bardağı kaynatılmış su
  • Tereyağ
  • Sıvıyağ

Asla Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına bulgur, irmik,salça, tuz, karabiber,nane, et ile birlikte orta ara su alarak çiğköfte yapar üzere,macun kıvamını gelinceye kadar 15 dakika yoğrulur.
  2. El orta ara ıslatılarak 2 fındık büyüklüğünde hafif yassılaştırılmış köfteler hazırlanır.
  3. Ardından yemeğin sosu için uygun tencereye tereyağ,sıvı yağ eritilir yada siz hangi yağı kullanmak isterseniz.
  4. Salça kokusu çıkana kadar kavrulur pulbiber, tuz, kaynatılmış su eklenir. 5 dk kaynatılır.
  5. Kaynayan sos içerisine köfteler atılır.
  6. 10 dakika daha kaynatılır. Lezzetli yemeğimiz servis edilmeye hazır 👌Afiyetler olsun.

Asla Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadayıflı Muhallebi
Fırında Soslu Kabak Tarifi (Videolu)
Kıtır Ekmek
Evde Nefis Tavuklu Sezar Salata! Lezzet Garantili
Renkli Kış Salatası
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet