Asla Dağılmayan Sulu Köfte

Asla Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase çiğ köftelik bulgur
- 2 yemek kaşığı irmik
- 200-250 gram yağsız dana kıyma
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı biber salçası (acı yahut tatlı)
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 6 su bardağı kaynatılmış su
- Tereyağ
- Sıvıyağ
Asla Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına bulgur, irmik,salça, tuz, karabiber,nane, et ile birlikte orta ara su alarak çiğköfte yapar üzere,macun kıvamını gelinceye kadar 15 dakika yoğrulur.
- El orta ara ıslatılarak 2 fındık büyüklüğünde hafif yassılaştırılmış köfteler hazırlanır.
- Ardından yemeğin sosu için uygun tencereye tereyağ,sıvı yağ eritilir yada siz hangi yağı kullanmak isterseniz.
- Salça kokusu çıkana kadar kavrulur pulbiber, tuz, kaynatılmış su eklenir. 5 dk kaynatılır.
- Kaynayan sos içerisine köfteler atılır.
- 10 dakika daha kaynatılır. Lezzetli yemeğimiz servis edilmeye hazır 👌Afiyetler olsun.
Asla Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




