Aşk-ı Magnolia
Aşk-ı Magnolia Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin (veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü)
- 1 paket (200 ml) sıvı krema
Aralarına ve süsleme için:
- 2-3 adet muz (dilimlenmiş)
- 1 paket burçak bisküvi (veya petibör, bebe bisküvisi)
- İsteğe nazaran çilek yahut öteki meyveler
Aşk-ı Magnolia Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, un ve nişastayı karıştırma: orta uzunluk bir tencereye 1 litre sütü dökün. Üzerine toz şeker, un ve mısır nişastasını ekleyin. Topak kalmaması için çırpıcıyla güzelce karıştırın.
- Kıvam alana kadar pişirme: orta ateşte daima karıştırarak pişirin. Muhallebi yoğunlaşıp göz göz olana kadar devam edin. Kaynamaya başladığında altını kısın ve 1-2 dakika daha karıştırarak pişirin.
- Vanilin ekleme: ocaktan almadan çabucak evvel vanilini ekleyin ve karıştırın. Altını kapattıktan sonra 200ml sıvı kremayı ek edip düzgünce karıştırın.
- Muhallebiyi soğutma: muhallebiyi geniş bir kaba aktarın. Üzerine streç sinema çekin (filmin muhallebinin üzerine temas etmesi kıymetli, kabuk tutmaması için). Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup soğutun.
- Büskivileri ezme: rastgele bir bisküviyi kırıp rondonun içine atıyoruz bisküvileri uygunca ezip un haline getirinceye kadar mix’liyoruz.
- Servis için: istediğimiz bardak kupa yahut kadeh bardağını alıyoruz alt katmana ezdiğimiz bisküviyi düzgün bir formda ekliyoruz(kaşık ile) istediğimiz meyveyi de bardağın yahut kasenin kenarlarına hoş bir halde diziyoruz.
- Dolaptan çıkardığımız muhallebiyi tekrardan çırpıyoruz pürüzsüz olması için ve sonra hoş bir halde bardağımızın yahut kasemizin içine aktarıyoruz üzerine tekrar bisküvi tozunu ekliyoruz ve istediğimiz biçimde süslüyoruz afiyet olsun.
Aşk-ı Magnolia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






