Aşırı Kabaran Örgü Poğaça
Aşırı Kabaran Örgü Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı ılık su
- 2 çay bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket instant maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 adet yumurta akı (sarıları üzerine)
- 8 su bardağı un
Aşırı Kabaran Örgü Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için yoğurma kabına su, süt, şeker ve mayayı alalım çırpıp 5 dakika bekleyelim.
- Ardından sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu da ekleyip güzelce çırpalım.
- Üzerine unun bir kısmını ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
- Hamur toparlandıkça unu ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Unu denetimli bir halde ekleyelim, hamur yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olacak.
- Hamurumuzun üzerini streçleyip 40-60 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzun üzerini açalım, elimizle havasını alalım.
- Ardından hamurumuzu eşit modüllere bölelim.
- Hamurlarımızı elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim ve bir kenara alalım.
- Her poğaça için bezeyi 3e bölüp her parçayı uzun şeritler haline getirelim.
- 3 şeridin uçlarını üstten birleştirelim ve örgü örer üzere örelim.
- Kalan bezelerimizi de tıpkı formda hazırlayalım.
- Hazırladığımız poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize yerleştirelim, 10-15 dakika kadar tepsi mayasına bırakalım.
- Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısını sürelim.
- Ardından çörek otu ve susam serpelim.
- Son olarak poğaçalarımızı evvelce ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 25-30 dakika pişmeye bırakalım.
- Kontrollü bir formda pişirelim.
- Sürenin sonunda pişen örgü poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun!.
Aşırı Kabaran Örgü Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















