Arpa Ve Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

Arpa Ve Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • Yarım çay bardağı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz
  • 2 litre kadar kaynar su
  • 4- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • İsterseniz 1 yemek kaşığı toz tavuk bulyon (bunu kaynar suyu koyduktan sonra içine atıp karıştırın)

Arpa Ve Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pilavlık bulgurunmuzu ılık su ile ıslatıyoruz.
  2. Sonra tenceremize yağımızı alıyor ve tel ve arpa şehriyeleri atıp biraz kavuruyoruz.
  3. Sonra üzerine pilavlık bulgurunmuzu koyuyoruz ,üzerinede kaynar olan suyumuzdan üstüne geçene kadar koyun ve tuzuda atıp kapağı kısık altı kısık biçimde suyunu çekip pişene kadar altı açık dursun.
  4. Pişince servise hazır şimdiden herkese afiyet şeker olsun 😊😊😊

Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊😊.

Arpa Ve Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Oğlumun Bebek Mevlit Masası
Avakadolu Tahinli Ballı Kahvaltılık Sos (Kaşık Kaşık Yiyeceksiniz)
Kupta Tiramisu
Meyveden Pasta
Mercimek Çorbası
Meyve Tatlısı
Hdabla | © 2025 |