Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata

Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet tavuk göğüs ( 250 gram civarı kâfi olur)
- Tavuğu haşlarken kullanılacak 1 adet soğan 2’ye bölünmüş
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu olağan su karışık)
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 tutam maydanoz
- 1 bağ dere otu
- 1 tutam yeşil soğan
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 6 adet kornişon turşu
- 1 silme çay kaşığı toz zencefil
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet limon
Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye tavuğun üzerine geçecek kadar su, ikiye bölünmüş soğan, karabiber, zencefil ve zerdeçal koyulup pişirmeye bırakılır. Buradaki maksat tavuğun kokusunu gidermektir.
- Tavuk pişince tavuklar didilir.
- Daha sonra şehriye sıvı yağda kavrulur.
- Üzerine tavuk suyu olağan su karışık 3 bardak su eklenir ve pilav üzere demlenmesi beklenir.
- Yeşillikler yıkanır, doğranır, limon sıkılır ve başka tüm materyaller hazırlanır.
- Demlenen şehriyeye tüm materyaller eklenir.
- Damak tadına nazaran baharat ve yağ istikrarını siz belirleyebilirsiniz.
- Bu tarife isteğe bağlı olarak reyhan da eklenebilir. Afiyet olsun☺.
Arpa Şehriyeli Tavuklu Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

