Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası
Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase haşlanmış tavuk göğsü
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 3 lisan sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı şehriye
- 1 lt tavuk suyu
- 1 avuç maydanoz
Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce tavukları haşlayıp ve didikleyin.
- Uygun bir tencereye sıvı yağ ekleyin.
- Soğanı ekleyip kavuralım akabinde kapya biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
- 3 diş ince doğranmış sarımsağı ekleyin.
- Kavurduktan sonra unu ekleyip kavuralım un hafif kavrulunca tavuk suyunu ekleyip karıştırın.
- Karabiber ve tuzunu ekleyin. 15-20 dk pişirin.
- Kıyılmış maydanozları da ekleyip karıştırın. 5 dk daha kaynatıp kapatın.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun….
Arpa Şehriyeli Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






