Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- Su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pilavlık bulgurumuzu ılık su ile ıslatıyoruz.
- Sonra tenceremize yağı alıyoruz.
- Üstüne arpa şehriyesini atıp kavuruyoruz.
- Sonra ısladığımız bulgurları tencereye ekliyoruz tuzu atıp kaynar suyu da üzerine geçene kadar koyun.
- Sonra ocağın altı kısık biçimde kapağı da kısık biçimde bırakın, sonra 10- 12 dakka pişirin.
- Piştiğinden emin olun ve altını kapatın servise hazır afiyet olsun 😊😊😊😊
Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊.
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








