Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • Su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2- 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pilavlık bulgurumuzu ılık su ile ıslatıyoruz.
  2. Sonra tenceremize yağı alıyoruz.
  3. Üstüne arpa şehriyesini atıp kavuruyoruz.
  4. Sonra ısladığımız bulgurları tencereye ekliyoruz tuzu atıp kaynar suyu da üzerine geçene kadar koyun.
  5. Sonra ocağın altı kısık biçimde kapağı da kısık biçimde bırakın, sonra 10- 12 dakka pişirin.
  6. Piştiğinden emin olun ve altını kapatın servise hazır afiyet olsun 😊😊😊😊

Daha çok lezzet ve pratik lezzetli tarifler görmek istiyorsanız takip etmeyi unutmayın 😊😊😊.

Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kurabiye
Pankek Görünümlü Lorlu Susamlı Puf Omlet (Bebişler Ve Çocuklar Bayılacak)
Tahinli Kurabiye
3 Malzemeli Tahin Helvası
Kopar Koy Kurabiye
Tavuklu Nefis Pelmeni Mantısı
Hdabla | © 2025 |