Arpa Şehriye Salatası

Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (şehriyeleri pişirmek için) yahut tereyağ
- 3 su bardağı su ve tuz
- 4-5 kısım taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- Bir tutam dereotu
- 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber ya da ince doğranmış
- 1 kutu mısır konservesi
- 4-5 adet kornişon turşu
- Tuz
- Limon suyu
- Zeytinyağı
Arpa Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şehriyeleri yağda hafif kavurun.
- Sıcak suyunu ve tuzunu ekleyip pilav pişirir üzere pişirin.
- Suyunu çekip dinleninceye kadar sakın.
- Karıştırma süreci yapmayın yoksa pilavınız birbirine yapışır, lapa olur.
- Pilav soğurken yeşillikleri kıyın.
- Kırmızı biber ve turşuyu da ince doğrayın.
- Tüm materyalleri pilavla birleştirin ,arzunuza nazaran zeytinyağı ve nar ekşisi ve tuz eği yapıp servis edin.
Arpa Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


