Arpa Şehriye Salatası

Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (şehriyeleri pişirmek için) yahut tereyağ
  • 3 su bardağı su ve tuz
  • 4-5 kısım taze soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber ya da ince doğranmış
  • 1 kutu mısır konservesi
  • 4-5 adet kornişon turşu
  • Tuz
  • Limon suyu
  • Zeytinyağı

Arpa Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şehriyeleri yağda hafif kavurun.
  2. Sıcak suyunu ve tuzunu ekleyip pilav pişirir üzere pişirin.
  3. Suyunu çekip dinleninceye kadar sakın.
  4. Karıştırma süreci yapmayın yoksa pilavınız birbirine yapışır, lapa olur.
  5. Pilav soğurken yeşillikleri kıyın.
  6. Kırmızı biber ve turşuyu da ince doğrayın.
  7. Tüm materyalleri pilavla birleştirin ,arzunuza nazaran zeytinyağı ve nar ekşisi ve tuz eği yapıp servis edin.

Arpa Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzümlü Kek
Salatalıklı Patlak Doyurucu Alternatif
Blueberry Pastry
Biberli Ekmek
Çıtır Boyoz
Acı – Tatlı Soslu Tavuk (Soyasız)
Hdabla | © 2025 |