Arpa Şehriye Pilavı
Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 3,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağını ve sıvı yağı tencereye alalım.
- Tereyağı eriyince şehriyeyi ekleyelim ,kahverengi olana kadar karıştırarak kavuralım ,üzerine sıcak suyu tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım.
- Kısık ateşte kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Piştikten sonra üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatalım 10-15 dakika demlenmeye bırakalım,pilavımız hazır afiyet olsun.
Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












