Arpa Şehriye Pilavı

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağlar tavaya alınır.
  2. Rendelenen havuç ve doğranan biber yağda kavrulur ,peşine salçalar ve ezilen sarımsak eklenir, kavurmaya devam edilir.
  3. Salçanın kokusu çıkınca arpa şehriyeler eklenir. Bir cins tavada çevrilir.
  4. Üzerini biraz geçene kadar sıcak su eklenir.
  5. Tuz ve karabiberi de eklenip suyunu çekene kadar pişirilir.

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rafine Şekersiz Yulaflı Kurabiye
Kahvaltıya Şipşak Tava Böreği
Tırşık
Zeytinyağlı Taze Fasulye (Çiğden)
Fırında Patates Püreli Tavuk Sote
Aksaray Tava
Hdabla | © 2025 |