Arpa Şehriye Pilavı

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 fincan zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 4,5 su bardağı kaynar su yada tavuk suyu
Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereyi ocağa alıp zeytinyağını koyun.
- 1 su bardağı şehriyeyi koyup rengi kızarana kadar kavurun.
- Şehriyenin rengi hafif kızarınca tereyağını üzerine bırakın.
- 1-2 dakika daha kavurun.
- Bir bardak arpa şehriyeyi de üzerine döküp karıştırın.
- Suyunu ve tuzunu ayarlayıp pişmeye bırakın.
- Suyunu çekmeye yakın kısık ateşe alın.
- Pişen sehriyeyi 10 dakika demlendirip servis yapın.
Afiyet olsun.
Not;Ben dondurulmuş tavuk suyu kullandım.
Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







