Arpa Şehriye Pilavı

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 4,5 su bardağı kaynar su yada tavuk suyu

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereyi ocağa alıp zeytinyağını koyun.
  2. 1 su bardağı şehriyeyi koyup rengi kızarana kadar kavurun.
  3. Şehriyenin rengi hafif kızarınca tereyağını üzerine bırakın.
  4. 1-2 dakika daha kavurun.
  5. Bir bardak arpa şehriyeyi de üzerine döküp karıştırın.
  6. Suyunu ve tuzunu ayarlayıp pişmeye bırakın.
  7. Suyunu çekmeye yakın kısık ateşe alın.
  8. Pişen sehriyeyi 10 dakika demlendirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Not;Ben dondurulmuş tavuk suyu kullandım.

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Pancar Mezesi
Tart Kalıbında Pasta
Susamlı Simit Poğaça
Airfryer’de Tavuk Ciğer
Pide
Buzluk Böreği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet