Arpa Şehriye Pilavı

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 fincan zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 4,5 su bardağı kaynar su yada tavuk suyu

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereyi ocağa alıp zeytinyağını koyun.
  2. 1 su bardağı şehriyeyi koyup rengi kızarana kadar kavurun.
  3. Şehriyenin rengi hafif kızarınca tereyağını üzerine bırakın.
  4. 1-2 dakika daha kavurun.
  5. Bir bardak arpa şehriyeyi de üzerine döküp karıştırın.
  6. Suyunu ve tuzunu ayarlayıp pişmeye bırakın.
  7. Suyunu çekmeye yakın kısık ateşe alın.
  8. Pişen sehriyeyi 10 dakika demlendirip servis yapın.

Afiyet olsun.

Not;Ben dondurulmuş tavuk suyu kullandım.

Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Ve Tarçınlı Kurabiye (Çocukların Bayıldığı Kurabiye)
Yaz Günlerinde Limonataya Alternatif Ferahlık : Vişne Kompostosu
Kalıpsız Fırınsız Bisküvili Pasta (Videolu)
Sufle ( Tam Kıvamında Enfes )
Polonya Pastası (Karpatra)
Patatesli Rulo Börek
Hdabla | © 2025 |