Arpa Pilavı (Tam ölçü)

Arpa Pilavı (Tam ölçü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı yahut zeytinyağı
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıcak su
  • Yarım çay kaşığı tuz

Arpa Pilavı (Tam ölçü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencerede yağı eritilir (kişi sayısı arttıkça daha büyük tencereye alınır )
  2. Arpa şehriyeler eklenir, rengi dönene kadar 4-5 dakika kavurun.
  3. Sıcak suyu eklenir. (üzerini geçecek).
  4. Tuzu konulur.
  5. Kapağı kapatılip kısık ateşte suyunu çekene kadar 8 dakika kadar pişirin.
  6. Pişince 5 dakika demlendirilir.

Afiyet olsun 🩷.

  1. ⚠️tarif tek kişiliktir. Her bir kişi için gereçler birebir oranında artırılır. Yani.
  2. 4 yemek kaşığı şehriye → 1 kişilik.
  3. 8 yemek kaşığı şehriye → 2 kişilik.
  4. 12 yemek kaşığı şehriye → 3 kişilik üzere.
  5. 3 kişilik pilav için 12 yemek kaşığı arpa şehriye.
  6. 3 tatlı kaşığı yağ.
  7. 2,5 çay bardağı sıcak su.
  8. 1,5 çay kaşığı tuz kullanılır.

Arpa Pilavı (Tam ölçü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekmek
Kolay Çikolatalı Pasta Tabanı
Keçiboynuzu Tozlu Kek (Bağışıklık Güçlendirici)
Etli Esmer Bulgur Pilavı
Tavuklu Pilav
Beyaz Peynir Ve Karpuz Mezesi
Hdabla | © 2025 |