Arnavut Ciğeri

Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet karaciğer
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet soğan
  • Yeteri kadar sıvı yağ (kızartmak için)
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı buğday unu
  • Tuz
  • Kırmızı biber

Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ciğerin derisini soyalım ,küçük küpler halinde doğrayıp süzeğe bırakalım.
  2. Patatesleri soyup küp küp doğrayalım ve yıkayalım.
  3. Patatesleri buzlu suda 10-15 dk bekletelim.
  4. Sudan çıkardığımız patatesleri kurulayıp evvelden ısıttığımız sıvı yağın içine atalım, kızarıncaya kadar pişirelim.
  5. Piştikten sonra üzerine kağıt havlu koyduğumuz kaba alıp fazla yağını çekmesini sağlayalım.
  6. Kanını süzmüş olan karaciğeri geniş bi tabağa yayalım.
  7. Üzerine unları eleyerek ekleyelim ve heryerin una bulanmasını sağlayalım(bunu bir poşete koyup sallayarak da yapabilirsiniz).
  8. Kızgın yağa ciğerleri atalım karıştırarak heryerinin eşit pişmesini sağlayalım.
  9. Renk değiştiren ciğerleri de çıkarıp kağıt havlu üzerine koyalım.
  10. Servis yapacağımız tabağa bir adet soğanı doğrayalım, patates ve ciğeri de katıp tuzunu kırmızı biberini atıp karıştıralım şimdiden afiyet olsun.

Arnavut Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

En Kolayından Leziz Bayram Baklavası (Videolu)
Patatesli Börek (El Açması Mı ? Dedirten Cinsten)
Hamuru Muhteşem Kol Böreği
Enginarlı İç Baklalı Pilav (Bahar Pilavı) (Videolu)
24 Kişilik Tam Ölçülü Islak Kek
Yulaf Lapası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |