Arnavut Ciğeri

Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram kuzu yahut dana ciğeri
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet patates
- 1 tutam maydanoz
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Kimyon
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zarı temizlenmiş ciğeri küp küp doğrayıp fazla kanı akması için süzgeçte bekletelim.patatesleri de soyarak küp küp doğrayalım.
- Kızgın yağda patatesleri kızartalım ve kızaran patatesleri havlu kağıt üzerine alalım.
- Buzdolabı poşetine yarım su bardağı unu alalım.
- Üzerine ciğerleri ek edip poşeti kapatalım.
- Elimizle poşeti sallayarak bütün ciğerlerin güzelce una bulanmasını sağlayalım.
- Fazla unu eledikten sonra ciğerleri bol kızgın yağa bırakalım.
- Yaklaşık 1 dk sonra kevgirle bir çeşit karıştıralım ve 1-2 dk daha pişirelim. Akabinde pişen ciğerleri de bir kaba alalım.
- Soğanları ince piyazlık doğrayalım.
- Genişçe bir kaba alarak tuz ek edelim ve elimizle birkaç dakika ovalım.
- Diriliği giden soğana kıyılmış maydanozları ek edelim. Bu basamakta tercihe nazaran biraz sumak ve zeytinyağı da eklenebilir.
- Bu biçimde hazılanan soğan salatasını dilerseniz ciğerin yanında başka bir halde servis edebilirsiniz.
- Fakat ben hepsini güzelce karıştırmayı tercih ediyorum ve soğan salatasına yağ eklemiyorum.
- Son evrede pişirdiğimiz patates ve ciğerleri yeteri kadar tuz ve baharatlar ile karıştıralım.
- Soğan salatasını da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra servis tabağına alalım. Deneyenlere afiyet olsun 🦋
Arnavut Ciğeri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


