Armut Püreli Tatlı Kurabiye

Armut Püreli Tatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 irice armut
  • 4 yemek kaşığı şeker (armutun tadına nazaran artı eksi yapılır)

Hamur materyali için;

  • 70 gram yumuşamış tereyağı
  • Küçük çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Armut Püreli Tatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Armutlar soyulur rendelenir şekeri ile orta ateşe konur orta sıra karıştırarak, suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  2. Hamur materyallerinden un ve kabartma tozu hariç başkaları derin bir kasede güzelce karıştırılır, sonra kabartma tozu ve un yavaşça katılır, yoğurmaya başlanır ele yapışmayan lakin kuruda olmayan yumuşakça bir hamur elde edilir.
  3. Onbeş dakika üzeri örtülerek dinlendirilir, daha sonra istenilen ebatta hamurdan kesimler alınır yuvarlak yapılır bir tarafına kenarı geçmeyecek kesikler atılır, kesik olmayan tarafına armut püresi koyulur poğaça üzere kapatılır.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürülür 180-190 derece ısınmış fırında 20-25 dakika pişirilir.

Not:Fırınlarda ısıtma farklılıkları vardır unutmayalım.

Armut Püreli Tatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karpuz Frozen Tarifi (Videolu)
Islak Kurabiye (Şerbeti Kaynatılmıyor)
Smash Burger
Etli Pazı Dolması
Chocolate Cookie
Bol Soslu Karakız Keki
Hdabla | © 2025 |