Arı Sokması Bienenstich

Arı Sokması Bienenstich Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için:
- 1/3 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
- 3 büyük yumurtanın sarısı
- 1 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 çay kaşığı vanilya özü
- 1/2 (yarım) su bardağı krema
Kek için:
- 1/4 (çeyrek) su bardağı süt
- 1/4 (çeyrek) su bardağı tuzsuz tereyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 büyük yumurta
- 2 1/3 su bardağı ekmek unu
- 1 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay kaşığı maya
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
Üstü için:
- 1/4 (çeyrek) su bardağı tuzsuz tereyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı badem dilimi
Arı Sokması Bienenstich Tanımı Nasıl Yapılır?
- Krema için; şeker, mısır nişastası ve tuzu bir kaba karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyip çırpın. Akabinde sütü azar azar ekleyin ve karıştırın. Orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin. Yoğunlaşınca ocaktan alıp vanilya ekleyin. Streç sinemayla kapatıp soğutun.
- Kek için; süt ve tereyağını düşük ateşte eritin, ılıyınca bal, yumurtalar, un, maya ve tuzu ekleyip karıştırın. Hamur pürüzsüz olana kadar yoğurun. 1 saat mayalandırın.
- Üst gerecini hazırlayın: tereyağı, bal ve şekeri orta ateşte ısıtın. Şeker eridikten sonra bademleri ekleyin. Kenara alın.
- Kek şekillendirmek için; hamuru yağlanmış kek kalıbına yerleştirip üzerine badem karışımını dökün. 30 dakika mayalandırın.
- Fırını 175°c’ye ısıtın, keki 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra ikiye kesin.
- Kremayı kalın olana kadar çırpıp dolaptaki kremayla karıştırın ve soğuyan pastaya sürün. Yavaşça üst kısmı kapatın ve servis yapın.
Arı Sokması Bienenstich Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










